I fredags åkte vi upp med Jasmine till Kalmar. Jasmine låg mest och sov under hela bilresan och väl framme på RASTA gick Jasmine runt nyfiket på rummet. Tror hon tyckte det var skönt att få sträcka på benen. Natten var lugn förutom att vid kl. 03:00 beslöt Jasmine sig för att gå på toan och blev excentrisk när hon gjorde rent i 30 minuter. Duktig flicka!

Lördagsmorgonen var lugn och det var bra med space emellan kattburarna så man enkelt kunde sitta två och två utan att behöva trängas. Jasmine kände igen sin rosa bur och lade sig tillrätta.

På förmiddagen blev Jasmine bedömd av domare THEA FRIŠKOVEC-KELLER, Switzerland, och hon sa att hon var väldigt fin med långa ben, lång fin svans, fin päls, bra triangel i huvudet men behöver mogna till. Jasmine måste även lägga på sig mer i hullet för att gå ifrån kattunge stadiet till vuxen hona. Thea rekommenderade RoyalCanins foder såsom Queen – Mother&Babycat, Sensible eller Savour Exigent då Thea säger att Royal Canins foder innehåller mer fett som de behöver vid uppväxten.

Så jag gick och frågade tjejen i montern för RoyalCanin – vad Jasmine skulle behöva och vad domaren hade rekommenderat samt utställaren vägde även Jasmine. Hon väger faktiskt över 3kg vilket jag inte trodde.

Därefter var det lång väntan tills det blev eftermiddag och det var Jasmines tur igen. Nu denna gången var det en svensk domare vid namn … som bedömde henne och han sa ungefär samma som förgående domaren men att hon fick sitt cert idag pga att hon fortfarande dömdes i klass 9 eftersom hon är för outvecklad. Så nu har Jasmine sina tre cert och blev Champion men måste nu lägga på sig i vikt och utvecklas mer för att kunna få placeringar samt cert i den högre klassen.

Utställningen slutade kl 19 på kvällen och Li körde hela vägen hem trots blåst, regnskurar och att hon var trött. Jag skulle sova men vi snackade för mycket. Jasmine sov gott hela vägen hem. En sådan klippa.

Galleri